Login

Register

User Registration
or Stäng

Övernattning på Blå Jungfrun

Från den 25 juni fram till 16 augusti finns möjlighet att övernatta på Blå Jungfrun och boka transport från Oskarshamn eller Byxelkrok (max 8 pers/dygn och max 2 sällskap).

VINDSKYDDEN

Högst 8 personer får övernatta per gång och endast en natt per tillfälle och max 2 sällskap. Innebär att det på grund av Covid-19 blir det 1 vindskydd per sällskap.
Vindskydden är öppna under tiden som Blå Jungfrun är bemannad med guider. Men transport med Solkust är bara möjligt 25 t o m den 16 aug.

Av säkerhetsskäl ska mat för ett extra dygn alltid tas med, eftersom det finns risk att återresan nästkommande dag kan bli inställd om vädret är olämpligt. Friluftskök är tillåtet (ej grillning eller öppen eld), särskild plats för matlagning finns i anslutning till vindskydden.
.

BOKNING
Bokning är obligatorisk även om man ej åker dit med Solkustturer, och kan ske antingen via "Bokning" på hemsidan eller turistinformation Oskarshamn 0491 770 72. Avser man att ta sig till Blå Jungfrun på egen hand måste det meddelas Solkustturer på 0736839779.
Eftersom det inte är någon förhandsbetalning vid bokning önskar vi er respekt att ej boka upp mer än 2 övernattningar på en säsong samt att boka av den ni ej nyttjar. Vi förstår att ni vill boka många tillfällen för att vara säkra på att just er tur inte ställs in pga av vädret, men det är alltså inte tillåtet. 

TRANSPORT MED M/S SOLKUST eller M/S SOLFRUN
Ordinarie dagstur används för transport även för övernattare. Turer avgår dagligen från Oskarshamn och Byxelkrok. OBS! Det går inga turer från Byxelkrok på måndagar. (viss avvikelse se turlista). Viktigt att boka plats både på ditresa och återresa från önskad ort.  

Solkust kan inte garantera återresans tider, eftersom väder och vind kan skapa nya förutsättningar. Skeppare på Solkustturer informerar vid utresan om aktuella förutsättningar, vilket kan innebära att vi i sent skede ställer in övernattningen. Det underlättar med andra ord, om du har en flexibel inställning till äventyret Blå Jungfrun.

Priser: Vuxna 540 kr/pers, ungdom 7 – 15 år 270 kr/pers. Barn under 7 år gratis. OBS: Viktigt att boka plats på ordinarie tur till och från Blå Jungfrun. OBS! I pris för övernattning ingår dit och hemresa med ordinarie dagstur.

Turlista från Byxelkrok (ej måndag), för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 ons, fre och sön samt lö 12.30 tis, tor och lör.
Återfärd från Blå Jungfrun kl 14 ons, fre och sön samt ca kl 17 tis, tor och lör

Turlista från Oskarshamn, för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 mån, tis, tor och lör samt lö 12.15 ons, fre och sön
Återfärd från Blå Jungfrun kl 14.30 mån, tis, tor och lör. samt ca kl 16.45 ons, fre och sön

EGEN TRANSPORT

Själva bokningen är obligatorisk, se bokning ovan. Ni kan inte boka via guiderna.

Länk till Regelverk Blå Jungfrun speciellt NFS 2014:8 § 3 och 4.

 

 

 

 

Powered by KONEA IT-konsult, Oskarshamn