top of page

ÖVERNATTNING PÅ BLÅ JUNGFRUN

Från den 1/7 till 20/8 finns möjlighet att övernatta max 8 personer/natt i vindskydd på Blå Jungfrun och boka transport på ordinarie dagstur från Oskarshamn eller Byxelkrok. Det utgår ingen kostnad för vindskydden men önskar man transport betalar man för både dit och hemresa alltså 400+400=800:- per vuxen (halva priset ungdom 7-15 år och gratis under 7 år). Använder man egen transport är det alltså gratis, men man måste ändå boka plats i vindskyddet hos Solkustturer.
Länk till Regelverk Blå Jungfrun speciellt NFS 2014:8 § 3 och 4.

18893226_836015939885635_3542529058934523703_n.jpg

VINDSKYDDEN

Högst 8 personer får övernatta per natt.
Vindskydden är öppna under tiden som Blå Jungfrun är bemannad med guider. 

Av säkerhetsskäl ska mat för ett extra dygn alltid tas med, eftersom det finns risk att återresan nästkommande dag kan bli inställd om vädret är olämpligt. Friluftskök är tillåtet (ej grillning eller öppen eld), särskild plats för matlagning finns i anslutning till vindskydden.

BOKNING
Bokning av vindskydd (övernattning) är obligatorisk även om man ej åker dit med Solkustturer, och kan bara utföras via "Bokning" på hemsidan. Avser man att ta sig till Blå Jungfrun på egen hand måste det meddelas Solkustturer på 0736839779.
Eftersom det inte är någon förhandsbetalning vid bokning önskar vi er respekt att ej boka upp mer än 2 övernattningar på en säsong samt att boka av den ni ej nyttjar. Vi förstår att ni vill boka många tillfällen för att vara säkra på att just er tur inte ställs in pga av vädret, men det är alltså inte tillåtet. 

TRANSPORT MED M/S SOLKUST ELLER M/S SOLFRUN 

Ordinarie dagstur används för transport även för övernattare. Turer avgår från Oskarshamn och Byxelkrok. Viktigt att boka plats både på ditresa och återresa från önskad ort och man betalar ordinarie pris för både dit och återresa. Det utgår därför ingen kostnad för vindskyddet. Vid egen transport är alltså vindskyddet kostnadsfritt. 

Solkust kan inte garantera återresans tider, eftersom väder och vind kan skapa nya förutsättningar. Skeppare på Solkustturer informerar vid utresan om aktuella förutsättningar, vilket kan innebära att vi i sent skede ställer in övernattningen. Det underlättar med andra ord, om du har en flexibel inställning till äventyret Blå Jungfrun.

Priser för transport dit och hem: 800:-/vuxen, 400:-/ungdom, Barn under 7 år gratis. Familjepris för 2 vuxna + 2 ungdom 2000:-

Man bokar plats på ordinarie dagsturer så tid för hemresan är enligt nedan som ej framgår i bokningssystemet

Turlista från Byxelkrok (ej måndag), för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 Återfärd från Blå Jungfrun ca kl 14

Turlista från Oskarshamn, för boende i vindskydd:
Avgår kl 09.30 Återfärd från Blå Jungfrun ca kl 14.30 

 

EGEN TRANSPORT

Bokningen är obligatorisk även vid egen transport men vindskyddet är gratis, se bokning ovan. Ni kan inte boka via guiderna.

bottom of page