top of page

VIKTIGT ATT VETA

Turer till Blå Jungfrun bör man förboka eftersom de alltid är fullsatta vid bra väder, och är det färre än 20 bokade ställs turen in. Dessutom så behövs det för att man ska information om avvikelse/inställda turer.

Från och med säsongen 2024 kommer det inte längre att finnas sopkärl på Blå jungfrun. Det betyder att vi alla tar med oss tillbaka det vi tog med oss ut! 

188198675_10158937192313941_7246441269545726701_n.jpg

Blå Jungfrun är en klipp ö så vandringsleder kan till vissa delar vara ansträngande och svåra. Även i land stigningen kan vara svår så personer med handikapp kan få svårt att uppleva ön.
Vid varma dagar är det viktigt att dricka tillräckligt med vatten eftersom stora delar av ön är oskyddad från sol. Dagligen passerar Destination Gotland en gång med sina snabbfärjor. Man ska då hålla sig på behörigt avstånd från vattnet eftersom det rullar in stora vågor med risk för att man dras ut i vattnet. Det finns inga moderniteter som restaurang eller café. Det finns dessutom inga bryggor eller annat hjälpmedel för förtöjning, vilket innebär att resan, och att lägga till på ön är känslig för väder och vind, speciellt nordliga vindar och sydvästliga (>8m/s eller våghöjd över metern). Tyvärr ställs ett antal turer in varje säsong. I vissa fall erbjudes skärgårdstur till Runnö eller Furön från Oskarshamn som alternativ. Information om eventuell avvikelse/inställd tur informeras på hemsida och mejl. Vid osäkra förhållande kan det slutgiltigt besked först vid båten.

bottom of page