top of page

BARNFAMILJEN

Vi ser gärna att ni tar med er barnen på samtliga våra resor, men det finns då en del saker som är bra att veta.
Barn under 7 betalar endast 10kr och ungdom för halva vuxenpriset på samtliga våra resor. Ni kan också boka familjepris för 2 vuxna + 2-4 ungdomar

Plantering av ett träd

Våra fartyg
Våra fartyg är klassat enligt Sjöfartsverkets regler vilket bl a innebär:
Reling 1 m hög och ej klättringsbar, livvästar för samtliga passagerare (används endast vid behov), räddningsflottar för samtliga passagerare, samt ordinarie brandskydd och nautisk utrustning.
Det finns toalett och kafeteria ombord med kaffe, the, läsk, bulle och glass.
Fartygen är dock ej lämpligt för de som har rörelsehinder.

Blå Jungfrun (Blåkulla)
Hela turen till Blå Jungfrun är 6,25 tim lång och är fördelad på transport till ön ca 1 tim 20 min, Drygt 3 tim på Blå Jungfrun samt återresa 1 tim 20 min.
Mindre barn klarar inte att gå runt hela ön själva. Vandringen är 3,5 km och går över toppen som ligger 86m över vattenytan. Vandringen kan upplevas som besvärlig även för äldre och det är starkt rekommenderat att använda bra vandringsskor och ta med vatten att dricka. Vi kan ändå rekommendera småbarnsförälder att ta med mindre barn, men då välja att stanna kvar vid förtöjningsplatsen och ta en mindre promenad eller bara njuta av omgivningen och havet.
Dessvärre är ön mycket väderkänslig och ca 15% av turerna får ställas in. huvudsakliga skäl för inställda turer är regn, då öns yta blir "såphal" samt hårda vindar som kan ställa till bekymmer vid förtöjning eller orsaka en alltför obehaglig resa.

Skärgårdstur
Skärgårdsturen är en lugn resa för alla åldrar. Både barn och vuxna upplever den som spännande och intressant. En guidad rundtur i Oskarshamns södra skärgård där ni upplever fantastisk närhet till sommarstugor och levande skärgårdsmiljö.

Räkkryssning
Våra räkkryssningar med trubadur är lite festligare och vänder sig i första hand till dem som vill ut och uppleva vår skärgård i kombination med lite nöje och underhållning. Föräldrar som känner att de kan koppla av och njuta av turen är mycket välkomna med sina barn oavsett ålder. På söndagar är turen utan trubadur där upplevelsen av havet och räkbuffén är i centrum.

bottom of page